Parasportens Dag

På lørdag åbner Parasport Danmark dørene for ’Parasportens Dag’. Her får alle handicappede, uanset graden af deres handicap, mulighed for at prøve en ny sportsgren af.

Parasportsatleter

”Fysiske handicap behøver slet ikke at være en begrænsning i forhold til sport”, siger Daniel Wagner, professionel para-atlet. Nogle mennesker antager, at fysiske handicap betyder, at man er inaktiv og ikke kan dyrke sport. Dette er en opfattelse, som Parasport Danmark ønsker at gøre op med.

Lørdag d. 23. september 2017 løber Parasport Danmarks nye tiltag ’Parasportens Dag’ af stablen. Begivenhederne afholdes i Aalborg, Vejle og København og formålet med dagen er at give børn og unge med et handicap en chance for at prøve kræfter med en ny sportsgren. Uanset om de dyrker sport i forvejen eller ej. Hvis de endnu ikke er klar til at kaste sig ud i en sportsgren, har de også mulighed for at stille spørgsmål eller få information om parasport generelt.

Parasport Danmark ønsker at give handicappede de samme sportslige muligheder som andre mennesker har, ligesom Pressalit ønsker at give fysisk hæmmede de samme muligheder som andre i forhold til tilgængelighed. Delvist på grund af denne kobling mellem Pressalits produkter og mennesker med nedsat funktionsevne, startede Pressalit som sponsor for Parasport Danmark. Samarbejdet udviklede sig sidenhen, og i dag er Pressalit en af hovedsponsorerne bag Parasport Danmark.

Pressalit går meget op i at tage medansvar og engagere sig i samfundet. ”Ud over den logiske sammenhæng mellem Parasport Danmarks medlemmer og Pressalits produkter, som øger tilgængeligheden for handicappede, er mangfoldighed også en kerneværdi hos Pressalit” siger Dan Boyter, direktør og bestyrelsesmedlem hos Pressalit.

Mangfoldighed og holdningen om, at der skal være plads til alle, er i den grad vigtig for Pressalit. Dette afspejler sig bl.a. også i Pressalits ansatte, hvor Pressalit er en bredtfavnende arbejdsplads, der repræsenterer det omgivende samfund med varierende etniciteter, aldersgrupper, arbejdsevne osv. Inklusion er derfor en selvfølge i virksomhedskulturen.

Ud over hovedsponsoratet med Parasport Danmark, sponsorerer Pressalit også para-atleter individuelt. Én af dem er Daniel Wagner, som udtaler: ”jeg dyrker parasport på eliteplan for at vise andre, hvor meget der kan lade sig gøre med et handicap”. Daniel fortæller også, at han gennem sport har fået en masse gode oplevelser og ikke mindst venner. Der er derfor meget at vinde gennem sport, både på et fysisk og mentalt plan.

Netop fordi Pressalit støtter parasportens rummelighed og inkluderende natur, opfordrer vi alle, uanset graden af deres handicap, til at deltage i Parasportens Dag. Her kan alle være med på det niveau, de er trygge ved.