Vild dansk finaledag ved EM i paradressur

De danske paradressurryttere gik medaljeamok ved EM i Göteborg, hvor der var guld til både Stinna Tange Kaastrup (Odense) på Smarties og Susanne Jensby Sunesen (Thisted) på CSK's Que Faire, samt bronze til den bare 17-årige debutant Tobias Thorning Jørgensen (Hejls) på Bruunholms Caribian.

Guld til Stinna Tange på Smarties ved EM i Göteborg

Stinna Tange Kaastrup ved EM i paradressur 2017. Foto Karl Nilsson

Sikke en afslutning

Danmarks landshold i paradressur fik afsluttet EM i Göteborg med manér. Dagen efter at de danske ekvipager imponerede ved at ride den første holdmedalje hjem i fire år, løftede de niveauet yderligere, da der onsdag var kür (freestyle) på programmet.

For Stinna Tange Kaastrup (grad II) udløste dagens ridt en medalje for tredje dag i træk, da hun med imponerende 77,060 % sikrede sig karrierens anden EM-titel.

- Det var en super tur. Smarties er bare en fantastisk hest, og vi havde en fest på banen i dag. Vores partnerskab er bare fantastisk. Alt fungerede, siger Stinna Tange Kaastrup, der foruden dagens guldmedalje rejser hjem med sølv fra holdkonkurrencen og bronze fra den individuelle test.

Også rutinerede Susanne Jensby Sunesen satte et perfekt punktum på sit EM med dagens suverænt bedste præstation i grad IV til hele 77,125 %.

- Hesten var med mig hele vejen rundt, og det var en super tur. Det var en dejlige måde at slutte EM af på. Jeg sendte en tanke til min mor, som desværre gik bort for en måned siden, siger Susanne Jensby Sunesen.

Bronze til debutanten

Onsdagen blev også lidt af et gennembrud for mesterskabsdebutanten Tobias Thorning Jørgensen (grad III), der er feltets yngste rytter. Efter solide præstationer de foregående dage imponerede den unge dansker alt og alle med et kür-program til 76,126 %.

- Jeg er meget glad. Hesten var topklar og var virkelig med mig, siger Tobias Thorning Jørgensen.

Danmarks fjerde EM-rytter Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup) på Aros A Fenris sluttede af med en femteplads til 71,700 % i det stærke grad IV-felt.

Facit for de danske ekvipager er fem medaljer ved EM i Göteborg, og Parasport Danmarks landstræner i paradressur, Astrid Gemal, er begejstret for sine ryttere.

- Resultaterne ved EM har været overvældende. Vores grundige forberedelse har virkelig båret frugt, og det har været skønt, at rytterne har været med på mine idéer og gjort tingene på en lidt anden måde, end de plejer. Jeg er super stolt af dem alle og glæder mig meget til det fremtidige arbejde med truppen, siger hun.

Næste store mål for de danske paradressurrytere er VM i 2018.

Følg med: