Pressalit vinder prestigefyldt pris

Pressalit har vundet en Danish Design Award i kategorien 'Better Work'. Multifleksibilitet, bedre arbejdsvilkår og højere selvhjulpenhed ligger bag prisuddelingen.

danish design award pressalit

Det er en stolt vinder, der efter et langt og dedikeret udviklingsarbejde nu kan nyde synet af designbranchens eftertragtede trofæ, nemlig en Danish Design Award i kategorien 'Better Work', som blev uddelt den 8. maj i København ved et storstilet awardshow. I samarbejde med Silkeborg Kommune har Pressalit udviklet et sideforskydeligt toilet, som både plejesektoren og altså også designbranchen klapper i hænderne over.

"En supergenial løsning, der giver stor fleksibilitet i badeværelset," lyder det fra Silkeborg Kommunes konsulent i velfærdsteknologi, Mette Sangild Langdahl , mens komitéen bag prisuddelingen udtrykker det som "en gennemtænkt, innovativ og effektiv løsninger på hverdagens udfordringer".

 

danish design award pressalit

Bedre arbejdsvilkår for alle

Det sideforskydelige toilet er designet til Marienlund Plejecenter i Silkeborg. For at kunne håndtere fremtidens fleksible behov er plejecenteret udstyret med det nyeste inden for hjælpemidler. Og intet er overladt til tilfældighederne.
 
"Toilettet er monteret på en plade udenpå selve væggen og kan både indstilles i højden og flyttes sidelæns. Dermed kan det enten skubbes tættere på håndvasken eller give plads til personale på hver side" fortæller Holger Søe Plougsgaard, udviklingschef hos Pressalit.
 
Det sideforskydelige toilet giver både brugere og hjælpere i handicap- og ældresektoren de bedste betingelser. Det skaber værdighed, minimerer risikoen for faldulykker og overbelastninger, og samtidig betyder fleksibiliteten, at baderummet med et snuptag kan tilpasses brugerens behov, så nye investeringer eller gentagne renoveringer vil være overflødige - også når nye beboere med andre behov flytter ind.

pressalit konprins frederik danish design award

Anerkendelse gør godt

Hos Pressalit ser man prisen som et motiverende skulderklap. At tænke funktionelt, innovativt og æstetisk på én og samme tid er ikke noget nyt for Ry-virksomheden, som er kendt for at udvikle produkter, der er så selvfølgelige, at når først de er der, kan man slet ikke forestille sig et liv uden.
 
"Det er selvfølgelig skønt med  en anerkendelse fra den etablerede designbranche. For os er det at fokusere på optimering af arbejdsvilkår ikke noget nyt. Vi har altid søgt at højne brugeroplevelsen - både for hjælpepersonale og plejekrævende borgere. Det er en naturlig del af vores DNA; at fjerne de små bump på vejen for at højne arbejdsglæden, værdigheden og livskvaliteten," fortæller adm. direktør i Pressalit, Kim Boyter.

pressalit danish design award
pressalit danish design award
pressalit kronprins frederik danish design award