Nyt stilsikkert toiletsæde tegnet af Knud Holscher

Med endnu et stilsikkert sæde tegnet af Knud Holscher føjes et nyt kapitel til Pressalits lange designhistorie. Spira Art er klassisk design på den innovative måde.

Arne Jacobsen gjorde det. Satte sit præg på gadebilledet, indretningen og ganske almindelige hverdagsting. Knud Holscher gør det stadig. Hans lange og prisbelønnede karriere blev indledt med et partnerskab med netop Arne Jacobsen, og med sin ligeså kompromisløse sværgen til skandinavisk stringens har han lagt streg til alt fra busstoppesteder, motorvejstavler og dørhåndtag til gryder, lamper, toiletter og ikke mindst toiletsæder.

Skandinavisk kvalitet fra inderst til yderst
”Vi har samarbejdet med udvalgte designere siden 1966, og vores toiletsæder er derfor en selvfølgelig del af den danske og internationale designtradition. Knud Holscher har været med på holdet i over tre årtier, og i samarbejde med svenske Ifö har han skabt designsucceserne Aqua, Carat, Cera/Ceranova, Sign Art, og nu også Spira Art.

Sådan fortæller Kim Boyter, administrerende direktør for den danskejede virksomhed, som har sit hovedsæde i smukke, østjyske Ry. Og det er ikke kun æstetikken, der er i fokus hos Pressalit:  

”Mindsettet er skandinavisk hele vejen rundt. Pressalit står for gennemtænkt design, stærkt funktionalitet og højeste kvalitet. I vores verden er et toiletsæde ikke kun et stykke design, men også en naturlig del af et komfortabelt møbel, som både skal være behageligt at sidde på, betjene og rengøre,” siger Kim Boyter.  

Rent formsprog og ren nydelse
Netop derfor er Holscher og Pressalit det perfekte match. Holschers sans for design, der både højner den æstetiske værdi, men også forbedrer hverdagen, giver ham en velfortjent plads blandt Pressalits foretrukne designere. 

Om overvejelserne bag Spira Art fortæller Knud Holscher selv: 
”Spira Art er den naturlige forbindelse mellem badeværelsets kantede kurver og den nøgne, bløde menneskekrop. Runde, harmoniske og dog stringente linjer. Samtidig gør de innovative finesser soft close og quick release brugen både intuitiv og højhygiejnisk. Sædet er indbydende og formgivet, så det kan åbnes med det yderste af en fingerspids, og selv med lukket låg er det behageligt at sidde på. Overskydende vand løber nemlig af den let opadbuende form.” 

Produktinformation

Pressalit Spira Art (model nr. 940) passer til Ifö Spira toiletter. Har soft close og quick-release. Leveres i sort og hvid og har 10 års garanti.