Dét skal du huske, når du renoverer badeværelse

Hver femte dansker drømmer om nyt badeværelse. Men hvordan kommer man egentlig fra drømmen om wellness til funktionelt baderum? Det har Pressalit Seats spurgt Malene Marie Møller fra bloggen Boligcious om.

Én ud af fem danskere ønsker sig et nyt badeværelse. Det skriver Malene Marie Møller, der står bag boligbloggen Boligcious, og henviser til en undersøgelse fra Voxmeter. Hun mener, at badeværelsesdrømmene bunder i en generel tendens til, at vi danskere opfatter vores hjem som en afspejling af os selv. Hver anden dansker har et badeværelse, der er mere end 10 år gammelt, og et ældre badeværelse med trætte farver og kluntet indretning matcher de færrestes selvopfattelse. 

Elegant hule med plads til mig-tid
– Når danskerne renoverer badeværelse, er drømmen at skabe et rum, der inviterer til afslapning og mig-tid. Mange har væltet væggene i stuer og køkken og indrettet sig i store, lyse rum, hvor familien hele tiden kan være samlet, og nu savner danskerne simpelthen et fristed, hvor de kan låse døren og være alene, forklarer Malene Marie Møller.

Badeværelset er således blevet det rum, hvor vi lader batterierne op, og derfor er det logisk, at vi drømmer om at gøre noget ekstra ud af indretningen. Malene Marie Møller beskriver det moderne badeværelse som en lille, elegant hule, der fortæller, hvem vi er – eller hvem, vi drømmer om at være.
– Flotte bordlamper, gulvtæpper, kunst og grønne planter finder efterhånden ind på badeværelset, og badekaret bliver måske ofret til fordel for mere bord- og hyldeplads, så vi kan showcase vores dyre cremer, lækre sæber og velduftende badesalte. Formålet er at vise enhver, der træder ind i rummet, at vi har styr på tilværelsen. 

Fra drøm til renovering
Malene Marie Møller understreger, at det forud for et renoveringsprojekt er værd at søge inspiration på visuelle sociale medier som for eksempel Pinterest og Instagram. Tænk stort og uden begrænsninger. Først derefter bør du begynde redigeringsfasen, hvor drømme og idéer skal prioriteres. Det er i redigeringsfasen, man bliver skarp på, hvad der er vigtigt. Er det for eksempel nødvendigt med en vandfaldsbruser og et badekar på løvefødder, eller er en vandsparebruser en mere økonomisk passende løsning?

Moderne eller tidsløst?
Når man planlægger en større renovering, er det nemt at bliver forført af modens tendenser – og det kan potentielt blive en dyr fælde, advarer Malene Marie Møller:
– Alt, der er meget moderne, bliver på et tidspunkt meget umoderne. Så medmindre man har økonomi til at forny sit badeværelse to gange i hvert årti, er det nok en bedre løsning at vælge tidsløse fliser og inventar i for eksempel sort eller hvid, som altid holder. Benyt i stedet accessories som håndklæder, lamper, spejle, toiletsæde og –låg til at give rummet et moderne løft.

Det rette toiletsæde er en følelse af luksus
Hvor de fleste elementer på et badeværelse primært skal være visuelt appellerende, skal toiletsædet også tilgodese følesansen. Et sæde, der ikke passer ordentlig til kummen, kan være meget ubehageligt at sidde på, siger Malene Marie Møller. Hun mener ikke, at designsæderne får det fokus, de fortjener. Det forkerte sæde kan ødelægge indtrykket af luksus og forkælelse i det nye badeværelse, og derfor er det værd at investere i et lækkert sæde, der passer til skålen.